TAUH202 Philips koptelefoon review ervaringen

Omdat ik toe was aan een nieuwe draadloze koptelefoon, ben ik me gaan verdiepen in betaalbare draadloze bluetooth koptelefoons. Na het lezen van reviews, en te hebben gesproken met een goede kennis heb ik de keuze gemaakt voor de Philips TAUH202/BK.
Mijn ervaringen met deze hoofdtelefoon hieronder.

muziek

TAUH202 goede betaalbare Philips bluetooth hoofdtelefoon

Ik persoonlijk hou niet zo van de kleine ‘oortjes’ die je in je oren stopt. Ik hou meer van een echte koptelefoon die je gewoon op je hoofd zet. De ideale koptelefoon voor mij is licht, niet te grote speakers, opvouwbaar en zeker van goede kwaliteit. Ook vind ik het altijd een sport om kwaliteit te vinden voor een goede prijs. Mijn keuze is gevallen op de draadloze bluetooth koptelefoon TAUH202/BK van Philips.

Mijn ervaringen met de Philips TAUH202/BK bluetooth hoofdtelefoon

Ik hou van een goede kwaliteit, maar ik hou ook van mijn portemonnee. Bij het zoeken naar een goede koptelefoon heb ik gesproken met een kennis die de TAUH202 koptelefoon heeft, en ik heb vriend Google gebruikt om ervaringen te vinden. Dit laatste was wat lastig, want heel veel ervaringen met deze draadloze koptelefoon zijn er niet te vinden.

Klein maar fijn

Na het ontvangen heb ik de Philips TAUH202/BK uitgepakt. Het is een vrij kleine koptelefoon met niet al te grote speakers. De kussens van de speakers zitten dan ook op je oren en vallen er niet echt overheen. De speakers zijn naar binnen te vouwen, zodat je de koptelefoon makkelijk mee kan nemen. Omdat hij toch al niet zo groot is neemt hij echt niet veel ruimte in.

De Philips TAUH202 koptelefoon zit stevig genoeg op je hoofd en oren, zonder dat het vervelend is. Ik ben een grotere koptelefoon gewend met grotere speakers, maar die begon te irriteren na een half uur dragen. Deze kleinere Philips koptelefoon vind ik persoonlijk echt lekker zitten. Vandaag heb ik hem anderhalf uur op gehad, en vond hem nog steeds niet vervelend.

De Philips TAUH202 koppelen met bluetooth apparaten

Het koppelen van de koptelefoon is, net zoals bij de meeste andere bluetooth apparaten vrij simpel. Het is eigenlijk niet veel meer dan het drukken op wat knopjes.
Als eerste zorg je ervoor dat bluetooth aanstaat op je telefoon, tablet, laptop, pc, etc. Hierna zet je de TAUH202 aan door twee seconden op de ‘aan/uit knop’ te drukken. Een stem vertelt je dat de koptelefoon aan staat. Is de koptelefoon aan, dan druk je de aan/uit knop voor minimaal vijf seconden in. Op de Philips koptelefoon gaat een LED lampje afwisselend wit / blauw knipperen. Zolang deze lampjes knipperen kan je de TAUH202 draadloze koptelefoon koppelen met een ander apparaat.
De koptelefoon verschijnt in het overzicht van het te koppelen apparaat en als het goed is, kan je de koptelefoon dan gewoon koppelen. Een kind kan de was doen.

Mogelijkheden en opties van de Philips TAUH202 koptelefoon

De Philips TAUH202 kan meer dan alleen muziek afspelen. Wanneer het aangesloten apparaat ervoor geschikt is, kan je met knopjes op de TAUH202 koptelefoon de muziek pauzeren, vooruit en achteruit spoelen. Dit is even wennen met die kleine knopjes, maar het went snel.
Ook bevat de Philips TAUH202 een ingebouwde microfoon. Zo kan je de hoofdtelefoon ook gebruiken als headset. Je kunt gesprekken aannemen, verbreken, maar ook weigeren of schakelen tussen twee gesprekken.

Geluidskwaliteit van de Philips TAUH202 koptelefoon

Over de geluidskwaliteit hoef je je geen zorgen te maken, zeker niet voor deze prijs. De lage tonen zijn goed aanwezig. De muziek klinkt echt prima. De hoge tonen zijn iets minder overtuigend aanwezig dus wanneer je echt een geluidsfreak bent, kan de geluidskwaliteit van de Philips TAUH202 misschien niet helemaal aan je eisen voldoen. Zeker is wel dat de TAUH202 bluetooth hooftelefoon voor het overgrote deel van de mensen zeker aan alle eisen voldoet.

Conclusie

Alles samengevat is de Philips TAUH202 een prima draadloze koptelefoon voor een goede prijs. De koptelefoon is klein, zit lekker en stevig, heeft een prima geluidskwaliteit, en is makkelijk in gebruik. Opladen gaat via het meegeleverde USB kabeltje.

Natuurlijk zijn er koptelefoons met betere geluidskwaliteit en wellicht ook beter draagcomfort, maar daar betaal je ook een andere prijs voor. Voor een paar tientjes heb je echt een prima koptelefoon wanneer je kiest voor de TAUH202.