Wifi ontvangst laptop verbeteren

Wifi ontvangst laptop verbeteren. Goede wifi, maar slechte ontvangst op je laptop, een bekend probleem. Zo heb je nooit meer problemen.

Goede wifi dekking, maar toch slechte ontvangst van wifi op je laptop.

Problemen met wifi ontvangst liggen meestal aan een slecht wifi netwerk. Veel mensen die problemen hebben met draadloos internet moeten hun eigen netwerk onder handen nemen. Toch komt het vaak voor dat er ook problemen zijn met de wifi ontvangst op een laptop wanneer het draadloze internet netwerk gewoon goed is. Waar kan het probleem dan gezocht worden.

Ik had geen zin om veel geld uit te geven dus heb gezocht naar een betaalbare oplossing. Ik heb een wifi adapter gekocht van minder dan € 20,00. Drivers installeren, adapter aansluiten en mijn probleem was opgelost. Een kind kan de was doen in twee minuten.

Bekijk hier alle soorten wifi adapters op Bol.com. Welke past het beste bij jou?

Wifi problemen laptop verdwenen na verbeteren ontvangst, ik heb dat simpel opgelost

Ik heb een paar maanden geleden een refurbished laptop gekocht. Alles werkte prima, maar de wifi ontvangst van de laptop moest echt verbeteren. Het wifi netwerk bij mij thuis is prima in orde. Van de beneden verdieping tot op zolder, van de huiskamer tot achter in de tuin, van mijn huis tot de buren een paar huizen verderop, ik kan overal mijn eigen wifi netwerk gebruiken. Nooit problemen gehad met welke apparatuur dan ook. Tot ik mijn nieuwe laptop in gebruik nam.

Oorzaak slechte wifi ontvangst lag aan de wifi ontvanger van mijn laptop zelf.

We zitten vaak met onze laptop aan tafel in de huiskamer. Dat is op een meter of vijf vanaf de router in de hal. Alle laptops, telefoons, tablets, hebben daar het volle wifi signaal. Nooit problemen omdat er 100% signaalsterkte is. Mijn net ontvangen laptop had wel problemen met de wifi ontvangst aan dezelfde tafel. Na wat testen bleek dat ik met mijn laptop bijna naast de router moest gaan zitten om normaal wifi te kunnen gebruiken. Dat is dus geen werken. Omdat alle andere apparaten geen problemen vertoonden was ik er meteen van overtuigd dat de oorzaak van de slechte wifi ontvangst in mijn laptop moest zitten.

Mijn oplossing, een externe wifi antenne op mijn laptop

Het was voor mij snel duidelijk waar het probleem zat. Stond ik met mijn laptop vlak bij de router werkte alles, liep ik een paar meter weg werd de wifi ontvangst slecht of viel zelfs weg. Dit terwijl alle andere apparatuur wel gewoon werkte. Een simpele conclusie: Ik moet de wifi ontvangst op de laptop verbeteren.

Wifi adapter installeren en aansluiten

Om de wifi ontvangst op mijn laptop te verbeteren heb ik deze TP-Link wifi adapter gekocht. Er zat een CD bij om de drivers te installeren, maar aangezien mijn laptop geen CD speler heeft kon ik die niet gebruiken. Ik heb op de website van TP-Link de software gedownload en met een paar klikken geinstalleerd op mijn laptop. Hierna de wifi adapter [antenne] in de USB poort gestoken. Meteen viel het me op dat ik super goede wifi ontvangst had. In een paar tellen was mijn wifi probleem opgelost. En kind kan de was doen.

Wifi ontvangst laptop verbeteren
Wifi ontvangst laptop verbeteren

Voor- en nadelen

Deze adapter heeft voor mij dus het probleem opgelost door de wifi ontvangst op mijn laptop enorm te verbeteren. Eerst moest ik blij zijn als ik wifi had op mijn laptop, maar nu loop ik mijn hele huis rond en kan ik in de tuin zitten en gebruik blijven maken van wifi.

De antenne oogt wel wat zwakjes. Dus ik heb het idee dat je er wel wat voorzichtig mee moet zijn. Maar ik denk ook dat je er jaren mee kan doen als je er voorzichtig mee omgaat.
Voor de ontvangst hoef je het niet te laten, want daar valt niets op aan te merken.

Bekijk hier alle soorten wifi adapters bij Bol.com. Welke past het beste bij jou?

Verschillende soorten en prijsklassen

Om de wifi ontvangst op je laptop te verbeteren kan je dus een wifi adapter kopen. Ik heb gekozen voor een goedkope, maar ze zijn te koop in verschillende prijsklassen. Ik kan niet zeggen of de duurdere ook beter werken, want daar heb ik geen ervaring mee. Wel kan ik me voorstellen dat kleinere adapters wel wat steviger zullen zijn, al weet ik dan weer niet of de ontvangst gelijk is aan deze losse antenne.