Zwarte Piet of geen Zwarte Piet

Zwarte Piet, Witte Piet of Regenboog Piet?

De laatste jaren is het steeds weer raak… Iedere keer dezelfde discussie over de rol van Zwarte Piet bij het Sinterklaasfeest. Zonde van je tijd om je druk te maken over het verdwijnen van Zwarte Piet uit het straatbeeld. Zwarte Piet hoort er nou eenmaal bij.

Alle kleuren van de regenboog

Gelukkig is het maar een klein groepje wat de Zwarte Pieten uit wil roeien. Het lijkt mij dan ook sterk dat Zwarte Piet een verbod krijgt om rond de verjaardag van Sinterklaas ons land te bezoeken in de functie van hulpje van de Goede Sint. Om de één of andere duistere reden gaat de VN zich er nu ook mee bemoeien. Mensen die totaal niet begrijpen waar het om gaat hebben meteen hun mening klaar. Niet te geloven, toch?!

Het groepje mensen wat zich druk maakt om het kleurtje van Zwarte Piet heeft waarschijnlijk nooit goed gekeken naar de kinderen en ouders die zich ieder jaar in het sinterklaasfeest mengen. Zowel thuis op pakjesavond als langs de sinterklaasoptocht bevinden zich naast de geboren en getogen Nederlanders ook steeds meer mensen waarvan de roots in geheel andere landen liggen. Sommige kinderen die met hun vlaggetje in de hand en pietenmuts op naar Sinterklaas en Zwarte Piet staan te zwaaien zijn net zo zwart als Zwarte Piet zelf. Even verderop staan weer kinderen met hun moeder die een hoofddoek draagt enthousiast sinterklaasliedjes te zingen. Als kinderen uit alle windstreken en met alle kleuren van de regenboog genieten van het hele sinterklaasfeest en de rare capriolen die de Zwarte Pieten uithalen, wie ben Jij dan om te proberen Zwarte Piet te veranderen in bijvoorbeeld een witte, oranje, groene of paarse met gouden balletjes Piet.

Discriminatie

Zwarte Piet en Sinterklaas horen bij Nederland. Het is een supermooi kinderfeest. De gehele tijd dat de Sint met zijn Pieten in Nederland verblijft hangt er en heerlijk sprookjesachtig sfeertje. Kinderen zien Zwarte Piet gewoon als Zwarte Piet en dat heeft helemaal niets te maken met discriminatie of iets dergelijks. Zelfs volwassenen leggen daar geen enkele link mee. Alleen de actievoerders hebben problemen met de rol van Zwarte Piet. Misschien niets gehad van de Sint toen ze klein waren?

Koesteren

Mijn advies aan de mensen die Zwarte Piet willen wippen uit het sinterklaasfeest….. Kijk eens om je heen naar al die stralende kinderoogjes en zie ook de kinderen die afkomstig zijn uit andere landen.

Zoiets wil je niet kapot maken maar koesteren!