Fietspomp met drukmeter ervaring

Fietspomp met drukmeter. Mijn ervaringen met een betaalbare fietspomp met drukmeter. Is deze pomp een aanrader?!

Waarom een fietspomp waarop je de druk in je band kan zien

Het oppompen van je fietsband is op zich niet zo moeilijk. Pomp aansluiten, pompen en klaar. Nou is het wel vaak zo dat mensen niet weten hoe hard hun band moet zijn. Wat er dan gebeurt, is dat de band wordt opgepompt waarna er even in de band geknepen wordt om te voelen hoe hard de band is. Dat is natuurlijk oké, maar het is zeker niet de beste manier om te controleren of je band de juiste spanning heeft. Niet iedereen heeft evenveel kracht in zijn/ haar handen. Waar de ene persoon een band nog in kan knijpen en denkt dat hij te zacht is, kan de andere persoon denken dat de band al keihard is opgepompt.
Bekijk hier alle fietspompen die te koop zijn bij Bol.com.

Om zeker te weten of je band de juiste spanning heeft, is het beter om een fietspomp met drukmeter te gebruiken, dan je handen te gebruiken als drukmeter.

Fietspomp met drukmeter, te koop van goedkoop tot duur

Ik ben een van de personen die altijd maar in de fietsband kneep om te kijken of de band hard genoeg was. Eigenlijk deed ik gewoon maar wat. Als ik de band niet meer in kon knijpen vond ik het wel goed genoeg. Ik had werkelijk geen idee wat de druk in de band was.

Ik heb op een gegeven moment besloten om een fietspomp te kopen met een drukmeter. Het eerste wat me opviel was dat deze fietspompen er zijn van goedkoop tot best wel flink aan de prijs. Als recreatieve fietser vind ik een fietspomp met drukmeter van een paar tientjes wel genoeg. Ik ben fietspompen bekeken ervaringen gelezen, waarna ik ben uitgekomen bij deze fietspomp die ik heb gekocht via Bol.com.

Mijn ervaringen met de Strex fietspomp met drukmeter

De fietspomp is gemaakt van metaal en kunststof. Dat het gedeelte waar de druk in opgebouwd wordt van metaal is dat is wel een prettig idee.

Knikje in de slang van deze fietspomp met drukmeter

Wat me als eerste is opgevallen, is dat de slang van de pomp wat ‘knikjes’ heeft. Wanneer je de fietspomp niet gebruikt, dan zit de slang vastgeklemd in beugeltjes. Op de plekken waar de slang in die beugeltjes zit vastgeklemd waren duidelijk wat knikjes te zien. De slang is gewoon heel, maar het was wel opvallend dat dit al was toen ik de pomp thuis kreeg.

Onderdelen van kunststof

De fietspomp is van metaal, maar de drukmeter is met name van kunststof. Ook het onderdeel wat je op je ventiel vastmaakt, is van kunststof. Ik heb de pomp nu een paar weken in gebruik. Ik heb nog geen problemen ondervonden met de kunststof onderdelen, alhoewel ik er wel wat voorzichtig mee ben.

Hoe goed werkt deze fietspomp met drukmeter

Meteen na ontvangst ben ik met de pomp naar de schuur gelopen om de fietsbanden op te pompen. Ik heb gewoon Hollandse ventielen [Dunlop ventielen]. Het bevestigen is kinderlijk eenvoudig. Je drukt het pomp onderdeel op het ventiel, haalt een hendeltje over en hij zit vast. Wanneer je 1 keer pompt, geeft de meter meteen de druk in de band aan. Het pompen met deze fietspomp met drukmeter gaat licht. Bij mijn oude fietspomp was het een flinke work out. Met deze nieuwe fietspomp gaat het pompen heel makkelijk en licht en je stopt wanneer de drukmeter de gewenste druk aangeeft.
Het losmaken is niets anders dan het hendeltje weer omhoog trekken.

Een fietspomp met drukmeter voor alle ventielen

De fietspomp is geschikt voor alle soorten ventielen [Dunlop, Presta en Schrader ventiel]. In de voet van de pomp zit een verloopnippel die je kan gebruiken voor het oppompen van ballen en andere opblaasbare voorwerpen. De nippel zit aan de onderkant van de poot, wat het vrij makkelijk maakt om hem te kwijt te raken. Ik heb nog niets anders opgepompt dan fietsbanden, maar om deze Streks fietspomp met drukmeter nou te gebruiken voor een opblaasboot of opblaaskrokodil lijkt me niet de beste optie.

fietspomp met drukmeter
Pomp met drukmeter

Mijn uiteindelijke conclusie over de Streks fietspomp

Ik wilde niet te veel geld uitgeven aan een fietspomp met drukmeter en dat is gelukt met deze pomp die ik heb gekocht bij Bol.com. Ik was met een paar tientjes klaar. De pomp doet uitstekend zijn werk en het pompen gaat zeker niet zwaar. Met deze fietspomp en drukmeter weet ik zeker dat mijn banden altijd de juiste spanning hebben. Het kunststof onderdeel wat je op je ventiel zet ziet er wat fragiel uit, maar doet tot nu toe nog probleemloos zijn werk. Of dat onderdeel stevig genoeg is om het te blijven doen, zien we in de komende jaren. De verloopnippel zit op een onhandige plek waardoor je hem vrij makkelijk kwijtraakt.

Mijn ervaring met deze fietspomp met drukmeter is goed. Ik kan hem zeker aanraden. Ook de reviews over deze pomp bij Bol.com zijn voornamelijk positief.