Garmin Express opnieuw installeren lukt niet: Opgelost

Garmin Express opnieuw installeren lukt niet. Een veelgehoord probleem bij het updaten of installeren van het programma. Dit is de oplossing voor je probleem.

Problemen bij het installeren of updaten

Als Garmin gebruiker heb ik hetzelfde probleem gehad als vele anderen. Garmin Express opnieuw installeren of updaten werkt niet. Tijdens het installeren of bijwerken van het programma wordt het installeren afgebroken. Een foutmelding dat Garmin Express niet opnieuw kan worden geïnstalleerd verschijnt op je scherm.

De eerste keer verwijder je Garmin Express handmatig. Hierna start je de installatie opnieuw maar helaas, ook dat werkt niet. Garmin heeft hier wel een verbeterslag te maken.

Gelukkig is er wel een oplossing waardoor Garmin Express opnieuw installeren wel lukt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Microsoft probleemoplosser. Dit is een programma’tje dat je helpt de software grondig te verwijderen, waarna je Garmin Express weer kunt installeren als nieuw.

Garmin Express opnieuw installeren, volg deze stappen

Let op : Deze stappen doorloop je alleen wanneer je problemen hebt met het installeren of updaten van Garmin Express.

Stap 1

Je start door naar deze pagina te gaan. https://support.microsoft.com/nl-nl/help/17588/fix-problems-that-block-programs-from-being-installed-or-removed
Op deze pagina klik je op de knop ‘Download‘.
Tip: Onthoud waar je het programma opslaat, omdat je het programma een paar keer moet opstarten.

Stap 2

Na het downloaden van het programmaatje klik je op ‘uitvoeren‘ in je browser waarna het programma opstart. Je kan ook via de verkenner naar de map ‘downloads‘ gaan en daar het programma opstarten.
Na het opstarten accepteer je de licentieovereenkomst. Klik hierna op volgende om het programma te laten zoeken naar problemen.

Stap 3

Nadat het Microsoft programma wat onderzoek heeft gedaan krijg je de vraag of het probleem zich voordoet met installeren of verwijderen van een programma. Klik hier op ‘installeren’.
Het programma gaat verder onderzoek doen en problemen vaststellen, dus wacht even geduldig af.

Stap 4

Als het goed is dan verschijnt eer een schermpje met geïnstalleerde programma’s. In deze lijst selecteer je de programma’s die je wilt verwijderen.

Garmin Express opnieuw iinstalleren lukt niet
Garmin Express opnieuw installeren of updaten

LET OP: Je moet de voorgaande stappen doorlopen voor alle te verwijderen programma’s die hieronder genoemd staan. Iedere keer moet het programmaatje opnieuw worden gestart.
Het kan ook zijn dat niet alle hieronder genoemde programma’s in de lijst staan. Ga dan gewoon verder met de volgende.

Te verwijderen programma’s : Garmin Express opnieuw installeren

Selecteer de onderstaande programma’s welke in de lijst staan. Het kan zijn dat ze er niet allemaal in staan, maar dat maakt niet uit. Start met Garmin Express. Sla over wat niet in de lijst staat.
Het kan zijn dat na het verwijderen van Garmin Express je computer opnieuw opstart om het verwijderen goed af te maken.

Garmin Express
Garmin Express tray
Elevated Installer
Garmin Update Services
ANT Drivers Installer x64

Stap 5

De laatste stap is het installeren van Garmin Express. Zorg dat je de laatste versie van het programma hebt, of download deze van de website van Garmin

Bewaar de link naar het programma want je zal Garmin Express vaker opnieuw moeten installeren / updaten

De installatie van Garmin Express is gelukt, echter doe de link niet weg. Bewaar de link, en/of de link naar dit artikel. Ik weet uit ervaring dat de volgende keer installeren van Garmin Express weer niet lukt, waardoor je alle stappen weer moet doorlopen.