Zijn paranoten gezond? Wat zijn de gevaren van paranoten?

Paranoten zijn gezond, maar eet je er structureel teveel, dan kunnen ze ook best gevaarlijk zijn. Paranoten gezond vs paranoten gevaarlijk.

Waarom zijn paranoten gezond

Op de veel gestelde vraag ‘zijn paranoten gezond?’ is het antwoord zonder twijfel ‘ja’. Paranoten zijn zeker goed voor je. Iedere dag een paar paranoten eten brengt veel goeds. Deze noten toevoegen aan je dagelijkse eetpatroon is een goede en gezonde keuze.

paranoten gezond

Paranoten bevatten veel stoffen die belangrijk zijn voor je lichaam. Denk hierbij aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Ook zitten paranoten vol met eiwitten, koper, magnesium, calcium, ijzer, fosfor en zink.

Selenium

Paranoten bevatten ook een hoge concentratie selenium. Selenium is belangrijk voor ons lichaam. Alle deze stoffen maken paranoten gezond. Selenium is goed voor de huid. Het houdt je huid soepel en beschermt ook tegen slechte UV straling. Ook beschermt selenium de rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Het is dus een goede antioxidant. Daarnaast is selenium goed voor de schildklier een verkleint het negatieve effect van zware metalen op je lichaam.

Paranoten gezond voor sporters

Paranoten hebben ook de nodige voordelen voor sporters. De selenium beperkt schade aan je spieren, en ondersteunt ook het herstel van de spieren na een zware training. Sporten zorgt voor een verhoging in de hoeveelheid afvalstoffen die je lichaam kwijt moet. Ook hier doen de paranoten hun werk. De afvalstoffen worden voor een groot deel geneutraliseerd.

Het gevaarlijke van paranoten

Zoals gezegd zijn paranoten niet alleen gezond. Teveel ervan eten maakt paranoten gevaarlijk. Daar moet wel bij gezegd worden dat het dan gaat om structureel teveel paranoten eten.

Hoeveel paranoten mag je dan eten op een dag. Het makkelijkst te onthouden is dat je per dag maximaal vijf paranoten eet. Maximaal vijf paranoten per dag is een goede maatstaf.

Wanneer je structureel teveel paranoten eet kan je teveel selenium in je lichaam krijgen. Af en toe een teveel aan selenium maakt niet uit. Het moet niet constant te hoog zijn.
Een teveel aan selenium kan leiden tot haaruitval, achteruitgang van de kwaliteit van de nagels en tanden, slechte en kwetsbare huid en aandoeningen van het zenuwstelsel.