Mensen in hele kleine auto’tjes

Kleine auto’tjes op de weg

Ik was pas met mijn dochtertje van 10 jaar onderweg in de auto. Het was eindelijk een keer niet zo druk op de weg, dus op de snelweg reed het verkeer lekker door. We moesten best een flink stuk rijden.

Op een gegeven moment moesten we een afslag nemen. Op die afslag ging het verkeer ineens een stuk langzamer. Iedereen moest op de rem. Ik had een stuk of zes auto’s voor me.
Omdat de weg afboog naar rechts kon ik zien dat er voor het rijtje auto’s waar ik in zat niets meer reed. Mijn dochtertje vroeg hoe het kon dat wij 70 reden op een stuk waar je 100 mag. Ik zei toen alleen maar dat er iemand vooraan zat die zat te tutten. Als grap maakte ik de opmerking “Dat zijn meestal mensen in hele kleine auto’tjes”.

Even later werd het weer een tweebaans weg en konden we weer gas geven. Mijn dochtertje begon heel hard te lachen. “Pap, je hebt gelijk! Kijk! Een heel klein auto’tje!”. En inderdaad. Een oud Alto’tje met iemand achter het stuur die erbij keek alsof hij doodsangsten uitstond.

1,2,3

Een stukje verder moesten we de snelweg verlaten en onze route verder vervolgen via autowegen. Heerlijke wegen waar je 80 mag maar standaard harder rijdt. Op een gegeven moment weer remlichten voor ons. Even later reden we weer in colonne. Mijn dochtertje begon te grappen dat er wel weer een klein auto’tje voor zou rijden. En inderdaad, ze had helemaal gelijk! Een klein auto’tje met een ouder echtpaar erin en een grote hond op de achterbank. Beslagen ramen maken het plaatje helemaal af. “Zie je wel dat ik gelijk heb!” zei ik tegen haar. šŸ˜€

We reden eindelijk op de weg naar het park waar we wezen moesten en ineens verscheen daar van links, terwijl ze geen voorrang had, een hoogblonde dame in …. je raadt het al… een klein auto’tje. Ik moest vol op mijn ho-houwer om geen ongeluk te krijgen. Madam had helemaal niks door. De weg had een snelheidslimiet van 70 km p/u. Mijn dochtertje begon direct al. “Oh jee.. dat wordt weer slakkie rijden.”. En ze had gelijk.. Op de weg waar je 70 mocht reden we ons te irriteren achter een klein auto’tje die niet harder ging dan 40 km p/u. De blonde dame keek niet verder dan haar auto’tje lang was en zat heerlijk te spelen met haar telefoon.

Je weet wat ze zeggen over BMW en Volvo rijders, die hebben de naam asociaal te zijn in het verkeer….. De vooroordelen over de bestuurders van kleine auto’tjes zijn dit keer ook weer bevestigd.