Schimmel badkamer plafond verwijderen en opnieuw verven.

Schimmel badkamer plafond verwijderen. Schimmel op je badkamer plafond, ineens zit het overal. Met deze tips is schimmel verwijderen en voorkomen zo gedaan. Nooit meer schimmel op je badkamer plafond.

Spring direct naar jouw onderwerp
Schimmel, ineens is je plafond zwart
Mijn ervaringen met het verwijderen van schimmel
Oma’s tips werkten niet
Begin met een goede schimmelreiniger
Voorzorgsmaatregelen!
Aan de slag, dit ga je doen
Ons resultaat na jaren
Deze producten hebben wij met succes gebruikt šŸ˜€

Schimmel op je badkamer plafond, ineens is je hele plafond zwart.

Schimmel in de badkamer, vroeg of laat hebbende meeste mensen er last van. Het begint met een klein onopvallend plekje. Ineens lijkt van de ene op de andere dag je hele badkamer vol te zitten met schimmel. Op veel plekken valt het niet zo op, maar op het plafond is het direct zichtbaar. Schimmel verwijderen van het badkamer plafond en andere plekken, hoe doe je dat makkelijk en effectief. Hoe voorkom je dat de schimmel op badkamer plafond weer terug komt. Hieronder mijn ervaringen met het verwijderen van schimmel op het badkamer plafond, maar dezelfde werkwijze geldt ook voor voegen, tegels etc. We zijn nu enkele jaren verder, en de schimmel is nog steeds weg.

schimmel badkamer plafond verwijderen
Schimmel badkamer plafond verwijderen

Schimmel verwijderen badkamer plafond, mijn ervaringen.

Na een aantal jaren in onze woning gezeten te hebben, werd het toch wel eens tijd voor het laatste project: een andere badkamer. De hele badkamer gestript, alles weer vanaf dat punt laten opbouwen, schilderen, plafond witten etc. Het eindresultaat was een mooie badkamer, met spierwit plafond.

Het heeft ongeveer een jaar geduurd vanaf dat moment voor een eerste schimmelplekje tevoorschijn kwam op het plafond. Dat terwijl we altijd de badkamerdeur open hebben staan, en de automatische ventilatie 24 uur per dag doordraait. Ik heb er geen aandacht aan gegeven en het plekje laten zitten. Een paar maanden later kwamen er langzaam maar zeker wat kleine schimmelplekjes bij op het badkamer plafond. Dus toch maar actie ondernomen tegen de schimmel.

De eerste keer schimmel verwijderen van het badkamer plafond

Ik heb in eerste instantie enkele van ‘oma’s tips voor schimmel badkamer plafond verwijderen’ geprobeerd, zoals het gebruik van soda. Dit had zeker niet het gewenste resultaat. De schimmel in de badkamer was wel minder, maar het was niet helemaal weg. Na een paar weekjes begon de schimmel weer op dezelfde plekken op het badkamer plafond te groeien. Niet zo veel later leek het wel alsof er een schimmelbom in de badkamer was ontploft. Ineens verschenen overal schimmel plekken. Zeker het badkamer plafond zag er smerig uit en zat onder de grijs / zwarte vlekken.
Project “schimmel badkamer plafond verwijderen” werd naar een agressievere aanpak verheven.

Schimmel verwijderen in de badkamer, dit werkte bij mij wel perfect.

Ik heb informatie gezocht op internet, en met mensen in mijn omgeving gesproken. Van alle ideeƫn en oplossingen voor het verwijderen van schimmel op het badkamer plafond, kreeg ik opvallend veel te horen dat HG schimmelreiniger zo goed zou werken. Schimmel verwijderen uit de badkamer zou daarmee een fluitje van een cent zijn. Snel een fles besteld bij Bol.com en ermee aan de slag gegaan.

Schimmel badkamer plafond verwijderen met HG schimmelreiniger, zo werkt het en Let Op!

Schimmel verwijderen badkamer – Let Op voor je aan de slag gaat:
Voordat je met HG schimmelreiniger aan de gang gaat, moet je wel even rekening houden met een paar dingen. HG schimmelreiniger bevat blekende bestanddelen. Zorg dat je rekening houd met het volgende:

  • Trek oude kleding aan. Voor je het weet heb je witte vlekken in je kleding door het bleekmiddel. Die vlekken gaan er nooit meer uit.
  • Zet een bril op. Het niet best voor je ogen is als het middel in je ogen terecht komt. Omdat je boven je hoofd werkt komt er af en toe wat naar beneden,
  • Hou er rekening mee dat het product niet op RVS, aluminium, verf, lak, kunststof en andere zaken terecht komt.
  • Dek alles af, bijvoorbeeld met oude doeken. Deze voorbereiding is maar een paar minuten werk, maar het bespaart je misschien wel vervelende bijwerkingen van het verwijderen van de schimmel van je badkamer plafond.
  • Zorg voor goede ventilatie tijdens het gebruik. HG Schimmelreiniger heeft een hele sterke chloor geur. Goed ventileren dus, of zet je afzuigsysteem op vol vermogen.
  • Lees altijd goed de aanwijzingen en overige informatie op het etiket.

Voorbereidingen getroffen? Dan aan de slag.

Zijn bovenstaande punten afgevinkt, dan kun je starten met het verwijderen van schimmel van het badkamer plafond.
Je gebruikt de spuitfles om systematisch het plafond in te spuiten met de schimmelreiniger. Ga er niet recht onder staan, en spuit niet recht omhoog. Spuit van een kleine afstand, schuin omhoog naar het plafond. Zo wordt een zo groot mogelijk oppervlak van het beschimmelde plafond bereikt, waardoor je uiteindelijk een groter oppervlak kan behandelen. Ook komt dan alles wat naar beneden valt niet op jezelf terecht.

Behandel het hele badkamer plafond

Bespuit niet alleen de plekjes waar schimmel zichtbaar is, maar behandel ook de ruimte er een flink stuk omheen. Ideaal zou het zijn om het hele plafond te behandelen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van je ernst van je probleem en de grootte van de badkamer.

Nadat je alle plekken waar je schimmel wilt verwijderen in de badkamer hebt behandeld, dan laat je het een half uurtje met rust. In deze 30 minuten zal het product inwerken op de schimmels, en de vieze donkere kleur verwijderen.

Na een half uur pak je een emmer schoon water en een spons. Je neemt het hele plafond goed af met een vochtige spons. Spoel de spons regelmatig uit.

Na het verwijderen terugkeer van schimmel op je badkamer plafond voorkomen

Is het verwijderen van de schimmel van je badkamer plafond gelukt, dan is er nog Ć©Ć©n stap te gaan om terugkeer van de schimmel te voorkomen. Deze laatste stap is het verven van je badkamer plafond met een schimmelwerende verf. Wij hebben Alabastine verf gebruikt.

Zorg dat je badkamer plafond goed droog is en dat de schimmel goed is verwijderd. Verder is het met deze verf alleen nog en kwestie van het badkamer plafond verven. De eerste keer verven / witten gebruik je best wat verf. Ik had nog genoeg over om er een tweede laag Alabastine overheen te doen.

De verf dekt goed in Ć©Ć©n keer. Heb je nog ver over, zet er dan nog een dun laagje overheen nadat de eerste laag droog is. Je badkamer plafond ziet er weer stralend wit uit.

Deze producten hebben wij gebruikt

Bekijk de producten bij Bol.com die wij hebben gebruikt voor het verwijderen van schimmel;
Alabastine 2In1 Badkamer en Keukenverf
HG Schimmelreiniger

Het resultaat op de lange termijn

Onze ervaringen na het verwijderen van schimmel van het badkamer plafond met bovenstaande aanpak. Jaren later is op ons badkamer plafond nog steeds geen schimmel te bespeuren. De schimmel van het badkamer plafond verwijderen heeft in totaal, maar een paar uurtjes geduurd. Nu jaren later is het badkamer plafond nog steeds spierwit.
Het is natuurlijk wel zo dat je altijd moet blijven ventileren.

Schimmel op je badkamer plafond? Verwijderen en voorkomen is eenvoudig.