Sup kopen of huren, de voor en nadelen

Sup kopen of huren. Kan je beter een sup huren of kopen, en waar moet je op letten bij het kopen van een sup board.

Wanneer is het handiger om een sup te kopen dan te huren

Suppen is populairder dan ooit tevoren [bekijk hier een overzicht van verschillende sups bij Bol.com]. Een aantal jaren geleden is zag je ze nog niet zo veel maar tegenwoordig zie je overal sup boards voorbij varen. Veel sup boards zijn gehuurd, maar je ziet steeds meer mensen die een eigen sup board hebben. Een sup kopen of huren, het heeft allebei voor- en nadelen. Wij hebben zelf vaak een sup gehuurd in een natuurgebied in de regio en hebben toch besloten om twee sups te kopen. Ik za uitleggen wat wij mee hebben laten wegen bij deze beslissing.

sup kopen of huren
Sup kopen of huren

Voor- en nadelen van een sup huren

Om te beslissen of een sup kopen of huren het beste bij jouw situatie past hoef je eigenlijk alleen even logisch na te denken. Ik ga er hier trouwens uit van recreatieve suppers.

Bekijk hier een overzicht van diverse sups om te kopen bij Bol.com, zowel opblaasbaar als niet opblaasbaar.

Allereerst, en dit klinkt misschien een beetje stom, gaat het erom of je al een keer op een sup board hebt gestaan of niet. Suppen kan enorm leuk lijken, wat het ook is, maar of het echt iets voor jou is moet je toch echt zelf ervaren. Suppen is heerlijk relaxed, maar misschien voor jou wel wat ’te’ relaxed en wil je meer uitdaging. Heb je nog nooit op een sup gestaan, ga dan eerste een sup huren.

Heb je al vaker een sup gehuurd en denk je erover om er een te kopen, bedenk je dan even het volgende.

Voordelen van het huren

  • Een sup huren is goedkoper dan een sup kopen.
  • Een gehuurde sup haal je op wanneer je gaat suppen en lever je in wanneer je klaar bent. Geen gezeul met een supboard en/of pomp.
  • Je kunt makkelijk zoveel sups huren als je nodig hebt, of je nou alleen gaat of met een hele club.
  • Niet dat sub boards zo heel veel onderhoud nodig hebben, maar als je een sup huurt dan hoef je je daar niet druk over te maken.
  • Je hoeft de sub die je hebt gehuurd niet thuis op te slaan.

Er zijn nog wel meer voordelen te verzinnen om een sub te huren in plaats van een sup te kopen, maar dit zijn een paar punten die ik bij meer mensen heb gehoord. Dan nu de voordelen om een sup te kopen. Dit zijn dus eigenlijk de nadelen van het huren šŸ˜‰

Voordelen van het kopen

  • Je kunt gaan suppen wanneer je wilt. Dit is zeker een groot voordeel van het kopen van een sup ten opzichte van het huren. Als je wilt huren ben je afhankelijk van tijden en beschikbaarheid waarop je een sub kunt huren.
  • Je kunt gaan suppen waar je wilt. Je bent niet gebonden aan een bepaald water of gebied en kunt daarheen gaan waar je het leuk vind of het het rustigste is.
  • Wanneer je een sup gaat huren krijg je een standaard sup
  • Je kan een sup kopen die het beste bij jou past. Lees verder bij **.

Ook hier zijn zeker meer voordelen te verzinnen, maar dit zijn ook weer een paar van de meest gehoorde argumenten om een sup te kopen of te huren.

Welke sup past het beste bij jou **

** Hierboven heb ik al aangegeven dat je een sup kunt kopen die het beste bij jou past. Dat is best een belangrijk punt. Je hebt sup boards die hard zijn, vergelijkbaar met een surfboard, en je hebt opblaasbare sup boards. Opblaasbare sups zijn handig en makkelijk mee te nemen, maar over het algemeen zijn deze niet geschikt voor wat zwaardere mensen. Niet iedereen zal hier dus mee uit de voeten kunnen. Een hard board kan je gewicht misschien wel aan, maar ook daarvoor moet je op de specificaties en afmetingen van de sup letten. [Bekijk hier een overzicht van opblaasbare en harde sup boards bij Bol.com]

Ga je suppen op een meertje of rustig riviertje of ga je de Noordzee op met je sup board. Dat is ook een vraag die je je moet stellen of je een sup gaat kopen. Het scheelt nogal of je op glad water vaart of dat je overeind moet blijven op zee.

Hoe neem je je sup board mee? Een opblaasbare sup opgevouwen in een tas of een board op het dak van je auto. Misschien ga je wel op de fiets, wat is dan de beste optie om je sup mee te nemen.

Ga je af en toe een keer suppen dan kan je het makkelijk af met een goedkopere sup, maar ga je er echt intensief gebruik van maken dan kan je wellicht iets meer geld uitgeven. Dat kan op de langere termijn wel beter zijn.

Wil je een opblaasbare sup kopen, zorg dan dat alles erbij zit. Een zak om de sup op te bergen en in te vervoeren en een goede pomp.

Kort samengevat

Kortom.. wil je geen sup huren maar kopen, zet even wat punten op een rij en maak daarna de beslissing. Kies je ervoor om een sup te kopen in plaats van te huren, laat dan ook bovenstaande punten meetellen in je keuze van een goede sup.