Auto voor lange mensen, beenruimte zat : Kia Niro Hybrid

Wat is een goede auto voor lange mensen. Ik, 2,05 meter lang, heb gekozen voor de Kia Niro Hybrid. Ondanks de enorme ruimte heeft de Kia Niro ook één nadeel als auto voor lange mensen.

Kia Niro Hybrid, goede auto voor lange mensen

Kia Niro Hybrid, deze auto is ruim genoeg voor lange mensen

Ik persoonlijk ben 2,05 meter lang wat betekent dat het uitzoeken van een andere auto niet zo makkelijk is. Lange mensen die op zoek zijn naar een ander auto lopen vaak tegen bepaalde problemen aan. Het is dan ook niet zo dat je alleen maar naar het uiterlijk van een auto hoeft te kijken om een keuze te maken. Kopen van een auto voor lange mensen is een kwestie van passen, passen en passen. Niet alleen op de voorstoelen moet ruimte zijn, eventuele medepassagiers achter je moeten ook nog goed kunnen zitten.

Mijn keuze als auto voor lange mensen

Na veel passen en meten heb ik als lange meneer gekozen voor de Kia Niro Hybrid (uit 2017). Dit is echt een ruime auto voor lange mensen. De Kia Niro Hybrid heeft veel voordelen voor lange mensen, maar heeft zeker ook één groot nadeel. Dit nadeel is simpel op te lossen. Het is wel iets waar je even rekening mee moet houden als je als persoon van meer dan de gemiddelde lengte in de Kia Niro gaat rijden.
Mijn persoonlijke ervaringen met deze Kia Niro Hybrid.

Na veel passen en meten: de Kia Niro Hybrid, ideale auto voor lange mensen

Ik heb bijna zeventien jaar rondgereden in een Ford Focus Wagon. Deze auto beviel ons goed, ondanks de krappe beenruimte op de achterbank, achter de stoel van de bestuurder. Ook is deze Ford ook niet echt een auto waar lange mensen makkelijk hun benen in kwijt kunnen achter het stuur. Het onderhoud begon voor onze oude Ford meer te kosten dan de dagwaarde. Uiteindelijk besloten om een andere auto te kopen.

In eerste instantie hadden we onze ogen gericht op de Toyota Auris. Ik hoorde dat dit echt een goede auto voor lange mensen was. Nadat ik achter het stuur had plaatsgenomen was ik blij verrast met alle ruimte. Toen ik naar de beenruimte keek achter de bestuurdersstoel viel deze auto meteen af. Als je zonder passagiers op de achterbank rijdt met je stoel in de achterste stand gaat het prima. Maar achter de bestuurdersstoel is de beenruimte dan best bedroevend. Verder zoeken dus maar. Mijn idee.. deze Toyota Auris is geen goede auto voor lange mensen.

Onderzoek naar geschikte auto’s

Ik las een artikel waarin de Kia Niro Hybrid werd aangeprezen als hele goede auto voor lange mensen. Opnieuw passen dus weer. Mijn eerste indruk van de Kia Niro Hybrid was echt positief. Ik kan met mijn lange benen makkelijk onder het stuur van de auto. Bij de meeste andere auto’s zit ik met mijn rechter been zo goed als klem tussen het stuur en de middenconsole. Naast dat dat niet prettig rijdt, kan dit ook wat onveilig zijn.

Bij de Kia Niro Hybrid had ik hier totaal geen last van, beenruimte zat. Zelfs als ik de stoel drie standen naar voren zette, had ik nog steeds beenruimte genoeg om comfortabel te rijden. Niet meer met mijn benen onder het stuur, maar ik zat nog prima. Totaal geen probleem voor wat betreft de beenruimte op de bestuurdersplek. Omdat de auto vrij hoog is, heb je ook boven je hoofd nog ruimte zat.
Kia Niro Hybrid : auto voor lange mensen : meteen één punt gewonnen.

Beenruimte voor lange mensen bij de acherbank

Zoals gezegd moet een goede auto voor lange mensen niet alleen voldoende ruimte voorin hebben. Ook de passagiers op de achterbank moeten voldoende beenruimte hebben. Zeker als je zoals in mijn geval een zoon hebt die ook aardig de lengte in schiet, en al onder de categorie lange mensen begint te vallen.

Ik ben op de achterbank gaan zitten achter de bestuurdersstoel die op dat moment in de achterste stand stond. Ik was echt blij verrast. Ook al stond de bestuurdersstoel in de achterste stand, ik kon makkelijk op de achterbank zitten. Ik kwam net met mijn knieën tegen de rugleuning aan. De bestuurdersstoel van de Kia Niro Hybrid één standje naar voren en dat was ook opgelost. Als we het hebben over een auto voor lange mensen, dan is dit waar ik naar op zoek was. Ruimte voor lange mensen in deze auto voorin, maar ook achterin. Veel meer woorden ga ik hier niet aan spenderen.

Ben je op zoek naar een goede auto voor lange mensen, ga dan zeker eens kijken naar een Kia Niro Hybrid.

Het grote nadeel van de Kia Niro Hybrid als auto voor lange mensen

Ik heb het al genoemd, de Kia Niro heeft zeker ook één nadeel. Voor ik het over het rijden ga hebben, geef ik je dit nadeel even mee. Een gevaarlijk punt waar je zeker iets aan moet doen.. wat gelukkig ook makkelijk kan.

De Kia Niro Hybrid is dus echt een ideale auto voor lange mensen. Vreemd is het dan wel, dat bij de ontwikkeling van de Kia Niro Hybrid er naar mijn mening een puntje over het hoofd is gezien. En dat is ook niet echt een onbelangrijk punt.

Bij het ontwerpen van de Kia Niro Hybrid hebben ze rekening gehouden met lange mensen voor wat betreft de beenruimte en hoofdruimte. Wat ze zijn vergeten mee te nemen is de mate waarin de binnenspiegel is in te stellen. Wanneer lange mensen in deze auto rijden, dan moet je de binnenspiegel dusdanig kunnen instellen dat je de hele achterruit ziet. Helaas is het voor lange mensen niet zo. De binnenspiegel kan niet ver genoeg kantelen. Het gevolg is dat je wel de hele achterbank ziet, maar niet meer dan alleen het onderste streepje van je achterruit.

Spiegelprobleem Kia Niro

Als je langer bent dan gemiddeld, dan kan je met de standaard spiegel nooit gewoon je hele achterruit zien. Je kan dus ook niet in één oogopslag zien wat er achter je rijdt. Om via de binnenspiegel van de Kia Niro Hybrid te kunnen zien wat er achter je rijdt, moet je je hele hoofd een stuk naar beneden verplaatsen. Doe je dat niet, dan zie je voornamelijk je achterbank, of auto’s die ongeveer bovenop je achterbumper staan.
Kia Niro Hybrid auto voor lange mensen minpunt : de spiegel

Het feit dat je je binnenspiegel niet ver genoeg kan kantelen is gevaarlijk omdat je niet altijd weet wat er achter je rijdt. Neem van mij aan, en dat weet ik uit ervaring, dat je niet iedere keer je hoofd een stuk naar beneden doet als je achter je wil kijken via de binnenspiegel. Anticiperen op wat er recht achter je gebeurt kan je dan ook niet met gebruik van de standaard binnenspiegel… tenzij je er net op het moment dat er iets gebeurt in kijkt.

Oplossen van het spiegelprobleem

Ik heb gemerkt dat dit punt in deze auto niet alleen gevaarlijk is voor lange mensen, maar dat het na korte tijd ook gaat irriteren. Ik heb hierover gesproken met de dealer waar ik de Kia Niro Hybrid heb gekocht, en ik heb contact opgenomen met Kia zelf. Conclusie : Jammer voor je, dit probleem gaan we niet oplossen, er zijn te weinig klachten over. Wij als lange mensen zijn blijkbaar niet talrijk genoeg om aanpassingen te laten doen aan de binnenspiegel van de Kia Niro Hybrid.

Ik heb het probleem opgelost met een overzetspiegel / panoramaspiegel via Bol.com. Dit is zeker niet de meest charmante oplossing, maar het werkt wel. Met het plaatsen van deze overzetspiegel / panoramaspiegel kan ik wel de hele achterruit zien…. als ik de stoel niet in de hoogste stand zet dan. Echt optimaal is het niet, maar voor lange mensen die deze auto hebben is het zeker wel een stuk veiliger.

Navigatiesysteem van de Kia Niro Hybrid is niet helemaal efficiënt

Wanneer ik ergens heen moet waarvoor ik navigatie nodig heb, dan moet ik heel eerlijk bekennen dat ik vaak niet het ingebouwde navigatiesysteem van de Kia Niro gebruik. Ik gebruik daarvoor meestal Waze via het scherm van de Kia Niro. Het navigatiesysteem die ingebouwd is in de Kia Niro is soms niet helemaal efficiënt.

Naast het gebruik van Waze heb ik ook nog een los Garmin navigatie systeem. Het is me nu al vaker opgevallen dat Waze en Garmin me sneller naar mijn bestemming brengen dan de in de Kia Niro ingebouwde navigatie.

Onlangs nog stond ik letterlijk voor de deur van mijn bestemming, maar het navigatiesysteem bleef me maar vertellen dat ik nog zeker een kilometer om moest rijden. Ik had dan op exact dezelfde plek uitgekomen als waar ik stond, alleen had ik vanuit een andere richting aan komen rijden. Op dit soort rare dingen heb ik het navigatiesysteem van de Kia Niro Hybrid al vaker betrapt. Het systeem brengt je wel waar je wezen moet, maar vaak niet via de meest logische weg.

Nou heeft het navigatiesysteem niet zoveel te maken met de vraag dit een goede auto voor lange mensen is, maar ik wilde het toch even noemen.

Auto voor lange mensen : rijden in de Kia Niro Hybrid

Wat je vindt van de rijeigenschappen van de Kia Niro Hybrid is persoonlijk, maar ik vind de auto echt super rijden. Als je mij vraagt: Wat is een goede auto voor lange mensen, dan zeg ik meteen : de Kia Niro Hybrid.

De auto heeft een automatische versnelling. Je hoeft dus niet meer zelf te schakelen. Hij rijdt heel relaxed, en de motor is heel erg stil. Je moet echt goed je best doen om te horen of de Kia Niro Hybrid elektrisch rijdt of dat de benzinemotor actief is. Ik maak er inmiddels een sport van om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Het gemiddelde benzineverbruik in de stad ligt rond de 1 op 22, niks mis mee.

Ben je dus op zoek naar een goede auto voor lange mensen, ga dan zeker ook eens kijken naar de Kia Niro Hybrid. Voor mij de perfecte auto voor lange mensen, op de binnenspiegel na.

Lees ook https://blog.saro.nl/autobanden-oppompen-met-welke-autobanden-pomp-voor-thuis/