Flitsmeister Two review

Flitsmeister Two review. Ik heb de Two uitgebreid getest. Of het de moeite waard is om de Two te kopen, lees je in deze review.

Waarom ik de Flitsmeister Two heb getest

Ik moet bekennen dat ik geen grote fan ben van de Flitsmeister app. Deze app blijft op veel punten achter bij mijn favoriete app Waze. Dit zeker als het gaat om navigatie en het correct aangeven van de juiste maximum snelheden op een weg. Hier kom ik verder in deze review over de Flitsmeister Two op terug.

Als ik niet tevreden ben, waarom heb ik dan wel geld uitgegeven aan de Flitsmeister Two?
Ik hou van gadgets en de Two is echt zo’n gadget waar ik nieuwsgierig naar was. Een los apparaatje op je dashboard is veel makkelijker dan je telefoon in de houder plaatsen of je telefoon koppelen aan het scherm in je auto. Maar… eigenlijk was ik gewoon heel nieuwsgierig. Een goede reden om van de Flitsmeister Two een review te maken.

Bekijk de Flitsmeister Two bij bol.com

Inhoud doos van de FM Two

In de doos van de Flitsmeister Two zitten een paar dingen. Natuurlijk de Two zelf, een steuntje voor op je dashboard, een steuntje voor op je raam en een beknopte snelstartgids.

Een review is niet compleet zonder het eerste gevoel bij de Flitsmeister Two

Het eerste wat ik dacht toen ik de Two uit het doosje haalde was dat hij wel heel erg klein was. Om precies te zijn is de FM Two 6 bij 3,5 centimeter. Het schermpje zelf waar de meldingen op verschijnen is iets minder dan 1,5 centimeter breed en iets meer dan 2 centimeter hoog, niet erg groot dus. Of het schermpje van de Flitsmeister Two groot genoeg is, lees je verderop in deze review.
Aan beide zijden van het schermpje zitten twee grote knoppen. De FM Two is gemaakt van plastic, maar voelt op zich wel stevig aan.

Let op dat er geen kabel wordt meegeleverd met het apparaatje. Een oplaadkabeltje kan je wel meteen meebestellen, maar de kans is vrij groot dat je er al een in huis hebt.

Welke meldingen geeft de Two allemaal

Ik ga er een beetje vanuit dat je al bekend bent met de app op je telefoon, dus ga ik in deze review niet heel diep in op de meldingen die de Flitsmeister Two kan geven. De Two is gewoon een verlengstuk van de Flitsmeister app, dus de meldingen die je ziet zijn ook hetzelfde.

De meldingen die de Flitsmeister Two geeft zijn onderverdeeld in vier categorieën. Dit zijn snelheidscontroles, gevaarlijke situaties, vertragingen en hulpdiensten. Iedere melding wordt met een apart icoontje weergegeven op het schermpje van de Two. Hieronder zie je de icoontjes die je in het scherm kunt zien. Ze spreken voor zich, dus ga ik er in deze Flitsmeister Two review niet verder op in.

Bekijk meer foto’s van de FM2 bij Bol.com.

Flitsmeister Two review

Helderheid schermpje

Ik had in eerste instantie het idee dat het schermpje van het apparaatje duidelijk genoeg was om de meldingen te zien. Daar moet ik na de nodige kilometers toch een opmerking bij maken als minder positief punt in deze Flitsmeister Two review. Wanneer het zonnetje lekker schijnt, dan komt het vaak voor dat je de melding niet goed, of soms helemaal niet ziet. Op die momenten heb je niet zo heel veel aan de Two. Gaat het apparaatje ineens piepen, dan moet je maar gokken wat er aan de hand is.

Ik dacht eerst dat dit komt door de plek waar de Two op het dashboard is geplakt, maar dat is niet zo. Ik heb een paar keer geprobeerd om het schermpje te kunnen zien door vanuit alle hoeken te kijken. Van bovenaf, van onder, van opzij, recht van voren… Ik kon niet goed zien wat er op het schermpje werd weergegeven. Ik heb dit ook eerder voorbij zien komen in een Flitsmeister Two review.

Functies van de knoppen mogen niet ontbreken in een review over de Flitsmeister Two

Op het apparaatje zitten twee knoppen. Over de mogelijkheden van deze knoppen op de Flitsmeister Two ben ik in deze review ook vrij snel uitgepraat.

Links zit een ‘V’ met een blauwe rand eromheen. Rechts zit een ‘X’ met een rode rand.
Wanneer je een melding krijgt in je scherm, dan kan je met de V bevestigen dat de melding klopt. Is de melding bijvoorbeeld bij een gevaarlijke situatie niet meer nodig, dan kan je dat doorgeven door op de X te drukken.

Je kan met deze knoppen ook zelf nieuwe meldingen doorgeven door twee keer op een knop te drukken. De enige mogelijkheden die je met de Flitsmeister Two hebt, is het melden van een controle of gevaarlijke situatie. Je kunt niet aangeven wat er precies aan hand is, wat met de app wel kan. Andere weggebruikers krijgen, naar aanleiding van jouw melding, dus alleen een waarschuwing van een snelheidscontrole of gevaarlijke situatie.

Als ik de knoppen van de Flitsmeister Two moet waarderen in deze review, dan geef ik ze zeker een voldoende. Je kan niet meer doen dan alleen op een knop drukken. Voor mijn review over e Flitsmeister Two vind ik dit zelfs een belangrijk voordeel ten opzichte van de app op je telefoon. Een knop indrukken is een stuk veiliger dan dat je op je telefoon tijdens het rijden een melding wilt maken en tussen de meldingen op zoek moet om bijvoorbeeld een ongeluk te melden.

Plaatsen van de Flitsmeister Two in je auto met de meegeleverde standaardjes

Wat ik in deze review over de Flitsmeister Two zeker wil melden is dat ik me aardig heb zitten opwinden over het 3M stickertje wat op de houder en mijn dashboard geplakt moest worden. Je moet even goed opletten dat je de sticker met de juiste kant op het standaardje plakt. Dit is de rode kant van de sticker. Ik heb wat grotere handen en heb aardig moeten priegelen om het rode stukje eraf te peuteren zodat ik hem onder de houder kon plakken. Dat alleen al heeft mij enkele minuten gekost.
Vreemd was wel dat van de kant van de sticker die ik op het dashboard moest plakken, het beschermstukje er zo afviel. Daar heb ik niets aan hoeven peuteren. Toch lijkt het erop dat het wel goed vastzit. Let wel even op dat je de juiste houder gebruikt voor je raam of dashboard, want als het eenmaal vast zit… dan zit het goed vast.
Het stickertje is alleen niet het enige minpunt wat ik beschrijf in deze Flitsmeister Two review.

Flitsmeister Two koppelen aan je telefoon

Ik heb meer dan één review gelezen over de Flitsmeister Two waarbij mensen problemen hebben met het koppelen van de Two aan de telefoon, of waarbij de app op je telefoon niet automatisch opstart. Ik heb een Nokia XR20 [bekijk de XR20 bij Bol.com] en alles werkt prima.

Het koppelen van de Two aan de app is simpel te doen in de Flitsmeister app op je telefoon. In de app kan je letterlijk in een paar tellen de Two koppelen. Ik heb alleen nog wel even bij de instellingen van de app de optie ‘Start via de Flitsmeiser Two’ aan moeten zetten.

Op het moment dat ik ga rijden gaat de Flitsmeister Two vanzelf aan en de app op mijn telefoon start daar op de achtergrond op. Meestal is dat in een paar seconden gebeurd en verschijnt de groene smiley op het schermpje van de Two.

Mijn Flitsmeister Two review is positief over het automatisch starten, maar ik lees van van andere gebruikers soms wel wat probleempjes hiermee.

Positieve punten aan de Flitsmeister Two

Een Flitsmeister Two review is natuurlijk niet compleet met een overzichtje van de plus en minpunten. Laat ik in mijn review over de Flitsmeister Two starten met de punten die ik positief vind.

Het apparaatje is klein, maar zeker niet te klein. De knoppen zijn groot genoeg om makkelijk in te drukken. Daarbij kun je bij het bevestigen of verwijderen van meldingen of zelf en melding maken, je aandacht goed bij het autorijden houden omdat je niets meer hoeft te doen dan een knop indrukken.

Het schermpje van de Two is klein, maar groot genoeg en erg duidelijk.

De Two start bij mij ook netjes automatisch op als ik ga rijden en is in een paar seconden klaar voor gebruik. Wanneer je auto vijf minuten stil staat gaat de Two vanzelf weer uit. Er is meer dan 1 Flitsmeister Two review waarbij wordt aangegeven dat het opstarten niet werkt. Bij mij werkt het perfect.

Het opladen van de Two gaat ook vrij snel. De batterij is in maximaal twee uur helemaal opgeladen en gaat dan echt heel lang mee. Ik gebruik daarvoor trouwens een losse oplader van Belkin. Met een goede oplader kan je de FM Two ook gewoon thuis in het stopcontact steken. Ik persoonlijk vind dat handiger. Zorg wel dat je een adapter koopt die geschikt is voor het opladen van de FM Two. Opladers zijn volop te koop bij Bol.com.

De Two zit stevig op de houder op het dashboard en is makkelijk te verwijderen.

Voor zover de positieve punten in mijn Flitsmeister Two review.

Minpunten van de FM Two, de maximum snelheid en het geluid

Ik kan in mijn Flitsmeister Two review eigenlijk maar drie minpunten beschrijven. Een punt heeft eigenlijk niets te maken met de Two zelf, maar wel met de Flitsmeister app.

Het eerste punt wat mij soms echt irriteert, is dat Flitsmeister regelmatig een verkeerde maximumsnelheid aangeeft. De snelheid die Flitsmeister aangeeft klopt dan niet met de snelheid die je werkelijk mag rijden op die weg. Dit in tegenstelling tot Waze waar de snelheden zo goed als altijd kloppen.
Wanneer je Flitsmeister gebruikt via de app, de One of Two, dan raad ik je echt aan om toch nog goed op de verkeersborden en/of het in de auto ingebouwde navigatiesysteem te letten. Als je de door Flitsmeister aangegeven snelheden aanhoudt, rij je regelmatig te hard of langzamer dan de rest van de weggebruikers om je heen. Ik ben niet de enige die het probleem met de maximumsnelheid noemt in mijn Flitsmeister Two review. Je hoort deze klacht vaker voorbij komen.

Het tweede minpunt is dat je niet altijd kan zien wat er op het scherm wordt weergegeven wanneer het zonnetje schijnt.

Ik had ook graag iets anders gezegd in mijn review van de Flitsmeister Two over het geluid van de meldingen. Het geluid van de Two is nogal zacht. Als je de radio aan hebt staan, dan vallen deze meldingen lang niet altijd meer op omdat het geluid domweg te zacht is.

Ik persoonlijk heb geen problemen met het automatisch starten van de Two, maar ik hoor hierover wel andere ervaringen van mensen.

Flitsmeister Two review

Prijs van de FM two

Een Flitsmeister Two review is ook niet helemaal compleet zonder naar de prijs te kijken. Het apparaatje zelf is naar mijn mening vrij duur voor wat je ervoor krijgt. Ik denk dat de verkoopprijs zeker lager kan.
Naast de aanschafprijs moet je ook een Flitsmeister Pro abonnement hebben om de Two te gebruiken. De prijs van het Pro abonnement is de laatste jaren al aardig verhoogd.

Kopen of niet kopen

Aan het einde van mij Flitsmeister Two review wil ik nog even ingaan op het wel of niet kopen van de Two.

Heb je de Two nodig? Nee, natuurlijk niet.
Is de Two een mooie aanvulling op de Flitsmeister app? Ja, dat zeker wel.

De Flitsmeister Two koop je ook bij Bol.com

Ik moet bekennen, ook al ben ik geen echte fan van Flitsmeister en de aangegeven snelheden regelmatig niet kloppen, dat ik de Two met plezier gebruik. Het is een leuke gadget wat ook van passagiers de aandacht trekt. Je wordt gewaarschuwd voor snelheidscontroles en gevaarlijke situaties. Ook niet onbelangrijk wat naar voren komt uit de review van de Flitsmeister Two is dat het bedienen veiliger is dan het bedienen van de app op je telefoon of systeem in de auto.

Uitkomst flitsmeister Two review voor FM gebruikers

Je moet uit mijn Flitsmeister Two review zelf maar opmaken of je de Two gaat kopen of niet.
Ik ben er wel 100% van overtuigd dat het voor gebruikers van de Flitsmeister app een hele leuke en handige toevoeging is.