P2000 online meldingen ontvangen: P2000 pager

P2000 online meldingen ontvangen. Het kan beter met een P2000 pager of scanner. Zo ontvang je alle P2000 meldingen rechtstreeks zonder app.

Brandweer, politie, ambulance, P2000 online meldingen ontvangen op de makkelijkste manier.

P2000 meldingen ontvangen van politie, brandweer, en ambulance. Je kan P2000 meldingen online bekijken, via een politie app op je telefoon, of met een speciale P2000 scanner / P2000 pager. Ik maak al jaren gebruik van een pager voor het ontvangen van meldingen van het P2000 netwerk. Voor mij is dit de ideale oplossing.

P2000 online meldingen ontvangen
P2000 online meldingen via een pager / scanner

De oude politiescanners

Jaren geleden kon je met een simpele scanner de hulpdiensten live volgen. Ik had en dure trunking scanner om de hele dag naar de politie te luisteren. De spraakberichten waren toen nog eenvoudig te beluisteren. Zo bleef je op de hoogte van alles wat er gebeurde in je eigen omgeving. Vaak kon je zelfs met een normale radio nog wat van de politie communicatie opvangen.

Trunking netwerk

Later zijn er zogenaamde trunking netwerken in gebruik genomen. Hiermee werd het al een stuk lastiger om de gesprekken van de hulpdiensten te volgen Je had er een speciale scanner voor nodig die deze trunking netwerken kon volgen.

De komst van het P2000 netwerk

Het gebruik van deze trunking netwerken voor de hulpdiensten heeft niet zo lang geduurd. Vrij snel na het in gebruik nemen hiervan is het digitale netwerk P2000 ingezet voor het versturen van o.a. meldingen naar politie, brandweer en ambulance, reddingsbrigade, kustwacht. Veel mensen waren bang dat berichten van de hulpdiensten niet meer waren te volgen.

P2000 online meldingen ontvangen

Gelukkig staat de techniek voor niets en zijn er mogelijkheden ontwikkeld om de digitale P2000 meldingen te volgen. Let wel, het gaat hier om een deel van de berichten. Hele gesprekken zijn helaas niet meer te volgen. De hulpdiensten kunnen nu exact bepalen wat jij wel en niet te zien krijgt aan meldingen. De meeste mensen ontvangen de P2000 meldingen online.

P2000 pager of scanner

De P2000 meldingen worden digitaal verzonden. Met behulp van bijvoorbeeld een P2000 ontvanger / pager kan je een deel van deze P2000 meldingen ontvangen en direct meelezen. Het leuke eraan is dat je vanwege het digitale netwerk, niet gebonden bent aan je eigen regio. Je kunt zelf instellen welke P2000 meldingen je ontvangt.

Je kunt P2000 meldingen / 112 meldingen ontvangen van iedere plaats in Nederland. Ook kan je selecteren welke hulpdiensten je ontvangt. Iedere regio heeft eigen zogenaamde CAP codes. Zo heeft ieder politiebureau, iedere brandweerkazerne etc. een eigen CAP code. Wanneer je in bezit bent van een P2000 ontvanger, kan je deze CAP codes zelf invoeren. Zo bepaal je zelf welke berichten uit welke regio je ontvangt. P2000 online meldingen ontvangen kan dus ook via een apparaatje.

P2000 vs oude politiescanners

Oude politie scanners
Ik ben een scannerluisteraar van het eerste uur. Ik had mijn politiescanner vrijwel altijd aan staan. Het leukste aan de oude politiescanners was dat je met de gesprekken mee kon luisteren. Je hoorde letterlijk de meldkamer praten met de mensen op straat. Op een gegeven moment herkende je zelfs de stemmen.

Trunking netwerken

Met de ingebruikname van de trunking netwerken werd het alleen maar leuker. Naast de gesprekken tussen de meldkamer en de mensen op straat, kon je ook gesprekken volgen van collega’s onderling op straat. Zo was je soms live getuige van spectaculaire inzetten van bijvoorbeeld de politie en de communicatie van de collega’s tijdens een achtervolging. Ondanks de huidige techniek met de P2000 meldingen is het tegenwoordig toch veel minder leuk om de hulpdiensten te volgen dan vroeger toen je er echt bij was.

P2000 ontvangers, makkelijker dan P2000 online meldingen ontvangen

P2000 meldingenontvangen met een P2000 ontvanger is eenvoudig. Je stelt CAP codes in en klaar is kees. De meldingen verschijnen automatisch op het scherm van je ontvanger. Zo kan je meldingen uit je directe omgeving ontvangen, maar je kunt ook meldingen van korpsen uit de andere kant van Nederland ontvangen als je wilt.

Nadeel van het P2000 netwerk is dat je het moet doen met korte samenvattingen van berichten. Je leest in de P2000 meldingen wat er aan de hand is, en de locatie waar het gebeurd is, maar de details blijven over het algemeen voor je verborgen.
Daarnaast krijg je alleen te zien wat de hulpdiensten willen dat je ziet. Het is niet zo dat je alles meekrijgt. Alleen de berichten die openbaar verzonden worden over het P2000 netwerk krijg je te zien. Je kan zo wel grotendeels meekijken met de lichtkranten bij de hulpdiensten.

P2000 meldingen ontvangen via een P2000 ontvanger, online of politie app

Als je het aan Google vraagt, dan vind je mogelijkheden genoeg om P2000 online meldingen op het scherm van je computer, tablet of telefoon te toveren. Makkelijker dan dat kan het bijna niet. Nadeel is echter wel dat je maar deels zelf kan bepalen welke meldingen je krijgt. En je moet altijd je apparaat aan hebben staan. Zo mis je wel snel meldingen.

Hetzelfde geldt voor apps die je kunt installeren, door de meeste mensen Politie app genoemd. Ik persoonlijk vind deze apps minder prettig werken dan gewoon via P2000 online meldingen via de diverse websites.

Mijn advies voor ontvangen P2000 online meldingen
Vind je het leuk om P2000 meldingen te ontvangen, en te volgen wat er in je omgeving gebeurt, dan raad ik een P2000 pager / scanner aan. Deze kan je zo instellen dat je alleen meldingen ontvangt waar je nieuwsgierig naar bent. Jij bepaalt wat er verschijnt op je scherm. Bovendien kan je er niet omheen. Op het moment van de melding word je door licht en [eventueel] geluidssignalen meteen geattendeerd op de melding. Je kijkt letterlijk live mee.

Ik persoonlijk breng in de zomers best wat tijd door op ons mooie strand bij Den Haag, en heb dan altijd de ontvanger bij me voor het ontvangen van P2000 meldingen van de Reddingsbrigade en kustwacht.
Een P2000 ontvanger stop je ook zo in je zak of tas, dus je hebt hem altijd bij je als je wilt.
Ikzelf heb de Informer Pro P2000 pager voor het ontvangen van P2000 meldingen.