Achteruit fileparkeren, in één keer strak in het vak

Achteruit fileparkeren. Zo parkeer je als een pro. 🅿️ In één keer strak in het vak en vlak langs de stoeprand.

Achteruit parkeren is niet veel meer dan een trucje

Achteruit fileparkeren, is simpel met deze tips. Veel mensen vinden achteruit fileparkeren in een vak echt lastig. Toch stelt het niet zo heel veel voor. Op deze manier is achteruit fileparkeren een eitje voor iedereen. Inparkeren als een pro!

achteruit fileparkeren
Achteruit fileparkeren

Eenvoudig achteruit fileparkeren, hierom heb ik het trucje geleerd

Laat ik beginnen met een voorbeeld van mezelf. Ik rij al meer dan 40 jaar auto. De laatste 17 jaar heb ik altijd dezelfde auto gehad, een stationwagon. Ook al was ik de regeltjes voor achteruit fileparkeren totaal vergeten, ik parkeerde mijn auto zonder enige moeite op de kleinste parkeerplekken. Dit tot ik een andere auto had gekocht. Ik ben overgestapt op een Kia Niro. Deze auto is korter dan mijn vorige auto, maar ook iets breder. Ineens had ik het probleem dat achteruit inparkeren tussen auto’s in helemaal niet zo goed ging met deze auto, puur omdat hij andere afmetingen heeft. Ik stond te ver uit de stoep, ging de stoep op, of kreeg de auto niet lekker in het parkeervak.

Ik was er al snel klaar mee, en heb aan een bevriende rijinstructeur tips gevraagd voor achteruit fileparkeren. Nadat hij klaar was met lachen, gaf hij me in een minuutje wat tips.
Meteen de auto gepakt om deze tips uit te proberen. Ik heb het zes keer achter elkaar geprobeerd op verschillende plekken. Steeds stond ik met achteruit fileparkeren in één keer strak langs de stoeprand helemaal in het vak. Ik parkeerde in als een pro.
Ik deel deze tips voor achteruit fileparkeren. Het is echt te simpel voor woorden. Vanaf nu kan iedereen in één keer de auto strak langs de stoep inparkeren.

Achteruit inparkeren doe je met deze stappen

Volg deze stappen om achteruit in te parkeren

  • Heb je een mooie parkeerplek gevonden, dan ga je naast de auto staan die vóór de open plek geparkeerd staat. Ga er niet exact naast staan, maar rij iets door. Ik hou meestal aan dat de rugleuning van de bestuurdersstoel gelijk is aan de voorbumper van de auto naast me. De afstand tot de auto naast me is dan ongeveer 50 centimeter [ ongeveer gelijk aan drie spiegels ].
  • Nadat je goed hebt gekeken of er geen verkeer aankomt rij je langzaam achteruit tot de leuning van je achterbank ongeveer gelijk is met de achterbumper van de auto waar je achter wil parkeren. Op dat moment stuur je helemaal in terwijl je langzaam door blijft rijden.
  • Op het moment dat je rechter spiegel gelijk is met de achterbumper van de auto naast je, draai je je stuur terug naar links terwijl je langzaam door blijft rijden.
  • Je zal zien dat het inparkeren is gelukt, en dat je netjes langs de stoep staat in het parkeervak. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de snelheid waarmee je achteruit rijdt en waarmee je je stuur draait. Dat kan even wennen zijn.

[TIP] achteruit fileparkeren

Met bovenstaande tips is achteruit fileparkeren niet moeilijk meer. Probeer het in het begin gewoon een paar keer en let goed op de snelheid van het achteruit rijden en het insturen. Na een paar keer weet je wel hoe snel je deze dingen moet doen. Je auto snel en strak inparkeren is dan geen lastige klus meer. Natuurlijk gaat het wel eens mis, maar dat hebben de ervarenste fileparkeerders ook zo af en toe.
Onthoud deze tips, kijk eens goed naar de juiste snelheid van achteruit rijden en insturen.
Bijzondere verrichtingen : Achteruit fileparkeren > geslaagd